Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

Επιστολή προς τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κ. Μενδώνη απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης, με αφορμή το κλείσιμο λόγω επικινδυνότητας του Κάστρου Σιγρίου.

Ο κ. Σηφουνάκης ζητεί να υπάρξει άμεσα συντονισμός όλων των εμπλεκομένων, ώστε να δρομολογηθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει.
 
Επίσης επισημαίνει ότι θα ήταν χρήσιμο να εξετασθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου η προσωρινή λύση της υποστήριξης της κεντρικής εισόδου του Κάστρου Σιγρίου, όπου κυρίως παρουσιάζεται πρόβλημα επικινδυνότητας, αλλά και ο αποκλεισμός των τμημάτων εκείνων της τοιχοποιίας που παρουσιάζουν μεγάλη φθορά, ώστε να καταστεί το μνημείο και πάλι επισκέψιμο.
 
Στην ίδια επιστολή ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ, κάνει αναφορά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, το οποίο όπως επισημαίνει, παραμένει κλειστό, λόγω έλλειψης φυλάκων.
 

Τονίζει πως δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων στα εν γένει δημοσιονομικά της χώρας, θα ήθελε να εξεταστεί η πρόταση, προσωρινά να χρησιμοποιηθεί στη θέση των φυλάκων διαθέσιμο προσωπικό από τα γραφεία της Κ΄ ΕΠKΑ, ώστε τουλάχιστον κατά τη θερινή περίοδο, να παραμένει ανοικτό στους επισκέπτες.